Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
via dolorosa i backspegeln


Nycklarna



inlåst,
ofrivilligt, orättvist, försvarslös
utan kläder
utan vatten
utan himmel

ensam med ansvaret att hitta ut
bortom monstruösa väggar

omgiven av osynliga systrar
famnad av miljoner oskyldiga

hanterad av män utan val
skräcktagna bröder med makt

och så händer det

stående, gående, på väg ut
kroppen vill ut, ansiktet tillbaka

för att se dig som vågade närvara
hjälplös med nycklarna i hand

du som väldig och leende spärrar reträtten
du spjuver som blinkar i mäktig maskopi:

vänd ditt ansikte till mig
du är väntad därute




Fri vers av Gunnel André VIP
Läst 458 gånger
Publicerad 2006-07-01 21:40



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
skönt att poeten inte ger upp och dukar under för erfarenheter vilka hålls i visst dunkel här men som ändå luktar av sjukt hus
trenne tulpaner av de gula ges texten
2009-09-04

  Björn Donobauer
vet ju vad som finns bakom allt detta... du fångar en desperat frihet..
2006-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Gunnel André
Gunnel André VIP