Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tellus vårt hem

 

det spelar ingen roll

i det stora hela

när universums rymd är oändlig

expanderande

delvis bestående av antimateria

och ofattbara svarta hål

 

det spelar ingen roll

hur kan något ha en mening?

när små barn dör av svält och sjukdomar

som går att bota

pga krig och korruption

orättvis resursfördelning

 

det spelar ingen roll

börjar inte det bli uppenbart?

när de största klimatskurkarna

vägrar delta till ambitiösa mål

åtgärder som faktiskt gör skillnad

mycket vill ha mer men inte ansvar

 

det spelar ingen roll

hur kan det vara bra nog?

att många har enorm frihet

när andra lever som slavar

på det efterfrågades marknad

fastkedjde själar

 

jo det spelar roll

att vara en medkännande varelse

i en värld av lidande

alla ljusa handlingar spelar roll

överallt utom i svarta hål

låt oss spela roll på Tellus.

 

 




Fri vers (Fri form) av Briza media
Läst 216 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-12-16 15:11



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Tänkvärda ord.
2019-12-16

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text om situationen i världen och att vara medmänniska!
2019-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Briza media
Briza media