Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Känslor om livet och döden


Tomheten

När jag känner tomheten,
av känslornas frånvaro i tiden
Är jag som lyckligast

Kanske är det vid tomhetens rand
Vi vilar när livet tar slut
Med våra fulla säckar,
av skämda erfarenheter
Bredvid oss

Men jag kommer att sakna fjärilarna
På de livlösa ängarna




Fri vers av Fredrik Stillesjö
Läst 323 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-07-04 12:01



Bookmark and Share


    IsabellaMendrix
Det här känns fridfullt, som ett slags sinnesrobön. "Vacuumförpackad."
Begreppet tomhet både skrämmer och inger en känsla av absolut frånvaro av det negativa. Just frånvaron av a l l t är kanske det som skrämmer? Det är svårt att föreställa sig ett sådant tillstånd. (Vi behöver kanske fler sinnen? *ler*)
Något som allra flyktigast kändes paradoxalt för mig, var "vid tomhetens rand" ställt mot underraden "med vår fulla säckar". Jag tar nu fasta på "rand" här, som ett ännu inte, till tomhet, överskridet tillstånd. Annars skulle den fulla säcken ta ändamålsenligheten ur "det tomma"; att det trots allt fanns n å g o t som härbärgerade ett innehåll och att det följaktligen inte var h e l t tomt ändå. Fick läsa några gånger för att verkligen smälta in på denna "rand" och bli befriad från den paradoxala känslan. Insåg att du ledigt tog dig runt "problemet". Så, bortsett min lilla beskrivning av den helt egna tankegången kring var som "störde" läsningen, så finner jag dikten mjuk, sammansluten och - just - vilsam. Mycket, mycket välkomponerad!
2006-07-05

  Madjori
Lite djup dikt tycker jag....man börjar att tänka då man läser den...
Alla ser vi ju olika på livets slut....hos mig finns det fjärilar och grönskande ängar...

Vännen Madjori
2006-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Stillesjö
Fredrik Stillesjö