Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett av alla bardomsminnen som etsat sig fast, en liten del av allt det som format mig.Jag var 10år. (Rolf är min biologiska pappa, Johanna och Erik mina småsyskon)


Som om bröd kunde döda....

Det är morgon, alla sitter samlade runt köksbordet,
Rolf har värmt färska tekakor i ugnen.
Mmm, det luktar gott, jag älskar varma tekakor!
Johanna och Erik tar för sig av det varma brödet.
Jag sträcker mig fram för att ta en tekaka jag också,
just då höjer Rolf rösten.
“- Opop! Du får ju äta upp det här först!”
Säger han med bestämd röst och ett ansiktsuttryck som talar om för mig hur korkad jag är som inte förstår det.
Han tar fram en påse med gammalt torrt bröd.
Jag känner hur tårarna svider i ögonen men jag försöker att inte visa något, tar det torra brödet och brer det.
Låtsas att det är likadant bröd som de andra äter.
Varm tekaka.




(Någon vecka efter detta gör Rolfs flickvän slut, hon ringer till mamma och talar om att en stor orsak till uppbrottet var att hon inte orkade med hur Rolf behandlade mig.
Hon var det enda ljuset jag hade hos Rolf, med henne kändes det som att jag var beskyddad.
Nu förlorade jag det, ingen som ser vad som händer mer. Ingen som säger något.)




Övriga genrer av Allica
Läst 736 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2006-07-05 15:34



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Mycket smärtsam läsning.
Hoppas Du med det snaraste kommer ur detta på något vis och minnena får läka...i det att Du får möta kärlek och omsorg på annat håll som får ersätta det Du förlorat och att Rolf får skörda vad han sått till sin egen lärdom.
2008-03-24

  Bissen
Jävlar! Blir arg! Växte upp med en sån där person!!! Vi fick gömma det färska brödet...
2006-08-19

    ej medlem längre
Jävlar vilken typ, sådana borde arkibuseras! *morrar*
2006-08-14

  Fredrik78
Och du vet ju att jag inte bor särskilt långt bort. Så har du ingen eldgaffel hemma kan du ju alltid låna av mig ;)
2006-07-10

  Fredrik78
Åhh herregud vad jag känner med dig, känner igen mig också...tyvärr.
Finns bara egentligen en sak att göra, skaffa ditt egna liv. Vill han få plats får han kämpa för det. Tvingar han sig in väntar eldgaffeln tjejen
2006-07-10

  skaparen
fan va tragiskt att något så enkelt som bröd kan bli ett helt bråk:( väldigt välskrivet och snyggt.
2006-07-05

    Orm den gamle VIP
Åhhhh story of my life, typ.

Känner igen!

*Kramar om hårt och tröstar*
2006-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Allica
Allica