Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Söndag på en sommaräng


Blåklocksmässa

Blåklockan klingar och kallar på mig
Till mässa på själens söndag

Jag vill beträda altargången,
som kantas av höskördens strängar

När jag druckit av morgondaggen,
och smakat på enbären från din kropp
Då skall du spela för mig

På din orgel av vasspipor
En sång till försoning,
på sommarvarm äng

Där blåklockor ringer sin mässa ut




Fri vers av Fredrik Stillesjö
Läst 1271 gånger
Publicerad 2006-07-07 08:41



Bookmark and Share


  Åsa Gustavsson VIP
Glad att snubblat över dina texter. Jag känner mig väldigt hemma här.
2006-08-18

  Karin Rosberg
Fin andlig dikt med sommarklang som berikar dikten // en klar femma!!
2006-07-08

    NoMi F
Den här dikten är
fin
Så sinnerlig och känslosam
En sommaräng som ett
altare
Fint
2006-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Stillesjö
Fredrik Stillesjö