Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget från Lanzarote Text Repris


Tvivel

vandrar på vägen
vill säga något
skaver illa

vägen slingrar
mellan lavabergen
bakom syns inte

tröttheten betraktar
sorgen
utanförskapet
hör inte till

orden är tomma
tillhörandet oviktigt
samhörigheten tappad

vägen slingrar
mellan lavabergen
bakom syns inte

tulpanen skiftar i lila
hon samlar digitala blommor
i en mapp

regnet har upphört
himlen skiftar i rosa
påsktuppen står kvar i köksfönstret

träden har skimrande gröna knoppar
koltrasten sjunger
vinden avtar

vägen slingrar
mellan lavabergen
bakom finns något

 

© Eva Hedlund fd. Langrath




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 318 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-04-20 11:50



Bookmark and Share


  wiria77
tvivlet gnager
inom
gör så magen gör ont
allt känns jobbigt
med detta tvivel
som då o då finns i livet
denna text
tycker jag om
bra :)
2020-04-23

  Salvation Pepper
Bra om tvivel: finns det förgångna kvar ...
Påverkar det?
2020-04-22

  Nils-Robert
Riktigt bra poesi. Läsvärd!
2020-04-21

  Peter Olausson VIP
Eva: en text i staccato, en dikt som slingrar och vilar och inte vet riktigt vad som är målet - längre. Jag läser den som vilsenhet, som något övergivet. Som en vandring genom det sterila, där ändå knopparna skimrar gröna och koltrasten sjunger - och säkert av god anledning.
2020-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP