Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Originalet: https://www.youtube.com/watch?v=fl3epWazJxs&feature=share


Det var ju du och jag - 2.0

Och plötsligt var det färskt och aktuellt igen. Känslan kom över mig och smärtan likaså. Den här låten handlar egentligen inte om en så svår förlust, men för mig har den kommit att bli en symbol för det första året efter min sons död. Därför återpublicerar jag min översättning, efter att ha försiktigt renoverat den. Tidigare publicerad här:  2011-05-21

-------------------------------------------------------

Det är så tomt här i mitt hus där alla ljud försvunnit
mörker tynger i ett rum där ljusen en gång brunnit
jag kan sitta här och tänka på de fel jag gjorde
varje kväll och varje natt fast jag inte borde


Men jag sitter kvar och märker knappt att dagen kommer
Tiden bara går, hör telefonen ringer
Kan bara inte släppa alla vackra stunder
dina ögon dina händer och när du fick tänder

Bortom dörren kan jag känna hur tiden rinner
Kan inte fatta att jag aldrig kommer träffa dig mer
skulle ändå vilja veta vad det var du kände
den där natten, den där sista, vad de var som hände



Du och jag
Det var ju du och jag
Dessa minnen av dig
Alla minnen av dig


Jag går omkring på samma gator i trasiga skor
möter samma människor som förr där jag bor
Samma hus och samma gamla nötta vanemönster
Fastän tiden nu har stannat bakom mina fönster

Ja vissa dagar är det som om världen slutat spinna
Öppnar dörren till ditt rum låter ljuset brinna
Det är nästan som du skulle krama om mig
Jag kan höra dina ord - jag älskar dig

Men jag vet att allt vi haft nu är förbi och för sent
tänkt på alla de där dagarna som jag valde fel
när jag tyckte det var svårt att vara stark o vuxen
när jag inte hade tiden eller var det orken



Du och jag...


Så är jag på väg till stenen och jag räknar stegen
Ser blommor slå ut och det är blad på träden
och det känns så jävla fel att det är jag som lever
Som om det är ett svek av mig att ditt liv nu är över

Ensam står jag vid din grav och märker tårar faller
undrar om du har det bra nu eller om du fryser
Om det svarta bakom ögonen har ljusnat hos dig
eller om det blivit mörkare precis som hos mig

Fan! jag undrar hur du tänkte, vad det var som hände
Du var så älskad på vägen till din egen framtid
Men jag vill att du ska veta att jag saknar dig 
Du kommer alltid vara 17 och älskad av mig

Du och jag...




Övriga genrer (Översättning) av Roger VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-04-30 04:39



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Texten tar ett grepp om hjärta och lungor, applåder är för lätta, texten borde få draperas i all medmänsklig omsorg
2020-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP