Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland känns det hopplöst när man läser på facebook eller ser på nyheterna. Det finns så många galningar att man blir aldeles matt. Tänk om man kunde lasta på alla på en buss å bara rulla iväg dem :)


Den befriande bussen

Jag sitter här o klickar runt på fejan
Det är nåt jag inte borde gjort
För det är riktigt illa nu på nätet
hatare och galna blandar samman ont och gott

Så jag ger upp och sätter mig vid tvn
Det är dags för nyheter och sport
det verkar som om världen blivit galen
Som om maktens klokhet har smält bort

Refräng
Vi borde ta och sätta dem på bussen
fast det blir nog överlast rätt snart
vi packar fullt tills plåten nästan spricker
och sen rullar vi dem bort i maklig fart
det spelar inte nån roll vem som rattar
om de kommer fram nånstans och vart
Ja, låt oss ta och sätta dem på bussen
att slippa dem blir jävligt underbart

På bussen sitter galna presidenter
foliehattarna med sina svar
De där som kallas svärjevänner klagar
Där bak finns några IS-tokar kvar

I skamvrån sitter vårdspecialister
som tjatar om coronastatistik
de har en sluten avdelning i bussen
Som ska tippas av i närmsta vik

Refräng

några har vi tryckt in bakom motorn
det är de där som älskar att ha makt
som suttit på sin myndighet och nekat
Ett straff för allting okänsligt de sagt

Ännu finns det många galna jävlar
som skulle platsa bra i våran buss
Men jag är glad att här bland mina vänner
Finns det inte nån som bör få skjuts

Stick:
Men jag är rädd att även om vi lastar
fullt i varje gammal busskaross
så blir inte av med alla galna
scania och volvo får väl bygga fler åt oss

Refräng




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Roger VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-06-01 04:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Hahaha...så himla bra !
Gör karavan tamigf
2020-06-01

  Per Rydberg
Känslan i din text är väldigt musikalisk! Skulle gärna vilja höra melodin, men känner mej ändå befriad när bussarna tar med sej alla tokar!
2020-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP