Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För diktformen haibun, som blandar poetiska haikus med berättande prosa, se till exempel https://www.masterclass.com/articles/how-to-write-haibun-poetry. Att skapa följetong av formen är min egen idé. Storyn bygger på lika delar drömmar och fantasi.


Om vi nånsin kommer fram till København: haibun 1

 

 

Parkeringsordning

för cyklar i innerstad:

pakethållarfärg

 

 

Den nya parkeringsordningen var uppenbarligen ett försök att ordna upp mångfalden av cyklar i Malmö innerstad. Ännu fler cykelställ hade placerats ut inför sommaren, försedda med vidhängande skyltar som gav anvisningar om att sätta cykeln intill cyklar med samma färg på pakethållaren.

 

 

I Malmö är det löjligt nära till det mesta

men nu måste vi hålla avstånd

 

hade kompletterats med

 

I Malmö håller vi avstånd mellan människor

men låter cyklarna stå nära

 

Nyordningen tvingade cyklisten att använda alla tomma luckor och sätta cykeln rakt in i stället. Jag gillade ju färgsortering, så jag kände mig spontant positivt inställd till den nya ordningen. Säkerligen sparade den utrymme.

Jag skulle säkert få gott om tid att bekanta mig med cykelnyheten en annan dag. Idag skulle vi ju köra bil. Dags för upptakten på årets familjesemester med Lina, Linus och Minus. Jag såg verkligen fram emot den. Jag lastade grönsakerna från Möllevångstorget i cykelkorgen och begav mig hemåt för att förbereda campingmatsäcken. 




Fri vers (Prosapoesi) av Nanna X
Läst 331 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-07-01 07:01



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Ja, detta överförmynderi. Här är det cyklar, men det kunde lika gärna gälla något annat, som krökningen på bananer eller storleken på jordgubbar. Riktigt intressant.
2020-07-05

  TrollTörnTrappan VIP
Undrar för övrigt vilken version av visan "Om du nånsin kommer fram till Samarkand" som du föredrar?? Har själv i huvudet blott Lill Lindfors dynamiska tolkning från -78 - fast vet mig ha hört även föregångarna nångång..
2020-07-03

  TrollTörnTrappan VIP
Hoppas färgerna räcker till att fylla respektive lucka i förtätandets plan...

Åtminstone i drömmen gör de säkert det :-)

(Något motsvarande borde ha gällt för elektriska sparkcyklar redan från början!?! ivf i Göteborg.)
2020-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X