Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Morgonen står på egna ben

Räven passerar i ensam ban medan humlorna frukosterar på en soldränkt rhododendron. Haren har klarat natten och på avstånd hörs en hästs mjuka frustande i morgondiset.Människan rör sig stillsamt mot sin morgonplats för att möta tankar och tro. Hon har inte allt detta i sitt grepp, det gröna brer ut sig, kvittret är en symfoni, hon deltar ödmjukt. En ny dag är här...


 


 


 




Fri vers (Fri form) av Elaine.S VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-06-07 08:30



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det är inte meningen att vi ska ha det i vårt grepp.
2020-06-08

    Lena Staaf VIP
En text som förmedlar lugn och där alla sinnen är öppna mot vad sommarmorgonen bjuder.
2020-06-07

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
En dikt som ger en skön känsla. Vackert skrivet!
2020-06-07

  Johan Strömstedt
En fin text där det finns ett behärskat lugn i framtoningen.Tänker lite på Fred Åkerströms "du ger mig min morgon".

2020-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP