Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Texten är tagen ur mitt rödgula häfte, utlagda som de är från högre nummer till lägre. (Texterna skrevs när lodjuret var tonåring.) Bilden är ett sådant underbart samarbete mellan min kamera och det som blivit motivet.


Text (nr 7 av 124) Skuggiga dalar




Jag går genom skuggiga dalar
dimhöjda berg
de stora bergsjättarna
blickar ned på stenmyriader

tallens och granens skuggor
kastar sig kusligt genom
märg och ben i dagen fuktiga gryning
klippblock och knotiga grenar
döljer bergskedjans svaga konturer

jag går hem bland skuggiga träd
dimhöljda berg
stenar och grenar ligger överallt
på sluttningar
myllrande är naturens stillhet
i den tidiga morgonens kylgrå dimmor




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-06-25 01:22



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Tydligen dramatisk atmosfär som "kastar sig kusligt genom märg"... Betryggande då hur ord återkommer här o var : skuggor och grenar och dimmornas höljda berg består. Känns som "myllrande" även återspeglar "....myriader".
2020-06-28
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP