Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Första gången

Första kramen
fick jag
då jag välkomnades
till den här världen
Aldrig har nog min mamma
varit så glad att se mig
som hon var då
Aldrig har jag nog varit så älskad
som jag var då
den 26 april
1989
När ett längtat barn
kom till världen

Min första puss
fick jag
av en pojke
vars hår var lika blont
som en strålkastares
starkaste ljus
och vars ögon lika blå som mina
Två blyga barn
som för första gången upptäckt känslan
kärleken

Min första kyss
fick jag
av någon
vars ögon var lika gröna
som den renaste mossan
i den vackraste skogen
visst hade jag känt läppar förut
men aldrig med den riktiga känslan
den som beskrevs i sagorna
Känslan som ledde till att
prinsessa och prins
red ut i solnedgången
på en vacker springare
för att sedan få ett gott slut

Min första tår
fällde jag
när jag insåg
att alla sagor inte har
ett lyckligt slut
och alla springare
inte är vita

När jag insåg
att allt inte är en dans på rosor




Fri vers av sofiavishet
Läst 439 gånger
Publicerad 2006-07-12 17:59



Bookmark and Share


    Camillaa
du skriver OTROLIGT beskrivande och vackert :)
bokmärke direkt!!
2006-08-18

    Little Sunshine
Så magiskt-gammeldags-sago skrivet :)
Liksom nästan som ett liv på en enda dikt, liv med känslor.
Eller ja, hur jag ska uttrycka mig. Aja, bra skrivet :)
2006-07-15

  Gunnel André VIP
...nej, men somliga sagor har inget slut, kolsvarta springare är också vackra och tänk dig att dansa på en bädd av doftande rosor....
2006-07-13

  Malina
Gud vad fint skrivet.
Varje ord har verkligen sin glans! :)
2006-07-12
  > Nästa text
< Föregående

sofiavishet
sofiavishet