Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag kan lika bra gå och dö

då jag inte har råd att leva längre
Inga pengar från socialen då de driver mig till vansinne
Inga pengar från försäkringskassan då jag knappt kan gå
trots att tre olika doktorer säger att jag inte ka arbeta
men då försäkringskassan menar på att jag kan fixa ett
jobb där jag kan sitta ner hela dagarna
Hur jag ska kunna hitta ett sådant arbete och hur jag ska
kunna ta mig till ett sådant arbete, säger de ingenting om
Och arbetsförmedlingen säger att de inte kan hjälpa mig
så länge min rygg är förstörd
Så vad fan vill de att jag ska göra
Jo, att jag ska ta en spruta med radioaktivt medel i mina
vener för att kolla mitt hjärta
Jag har inget fel på mitt hjärta
Det är ryggen jag har ont i
Så vad fan ska jag göra?
Bli till en rånare eller börja sälja knark för att överleva
Så fy fan för det svenska samhället
De kan dra åt helvete allihopa
För nu kan jag lika bra gå och dö
Det känns så i alla fall då räkningarna läggs på hög
och då jag förmodligen blir av med lägenheten till slut
Yippie!

Ken Cassel
5/11-2020




Fri vers av Ken Cassel
Läst 102 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-11-05 13:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel