Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleken kommer och går

Och när den går så lämnar den efter sig sår i sitt spår
Osynliga för det mänskliga ögat
Men gör så att många människor illa far och dåligt mår
För när det kommer till förhållanden kan kärleken
ibland vara mycket svår att förstå sig på, då man undrar
vad det är som står på
Älskar hon mig inte längre?
Har jag gjort bort mig så kraftigt och allvarligt att hon
nu lämnar mig kvar här med en och annan ensam
liten tår
Vad ska det då bli av mig
Och jag som älskar henne ännu, såvitt jag förstår
För när kärleken kom in var det ju hur bra som helst
mellan oss då man var helt lost och helt frälst
Men nu när den sedan går sätter den griller i huvudet
på en och man mår pest
Någon frågar en om man ska med på en fest
Skulle inte tro det
Det tar tid att smälta ner ett avslutat förhållande
Men inget ont utan att något gott följer med då
det som hände ändå var det bästa som kunde hända
För ett par dagar senare efter att hon hade gjort slut
med honom blev hon överkörd av en rattonykter
lastblilschafför och fick sitt liv till ända
Eller så var det något som han bara drömde sårad
och sviken som han kände sig
Något han önskade sig samtidigt som han inte gjorde det
Att hon inte bara i hans huvud kunde lämna honom i fred
För det blev jobbigt för honom nu att hela tiden gå och
tänka på henne då det nu var slut de emellan
Ingen lek det här med äkta och sann kärlek
Det har man fått lära sig här i livet
Att inte ta någonting för givet...

Kärleken kommer och går!

Ken Cassel
9/11-2020




Fri vers av Ken Cassel
Läst 114 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-11-09 10:29



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja kärlekens oändliga former, avslutet så sorgligt, rädslor och våndor över ensamheten, längtan och olycklig kärlek, belyser du bra!
2020-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel