Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… akvarell…


SAKTA MEN SÄKERT

 

svaga vindar viskar vaksamt

det framgår farhågor om oro

 

ruttnande komposter av ord

stinkande fula vedervärdiga

 

maran röken sprider sig mer

förpestar landskapets skönhet

 

vilsen söker vettiga fraseringar

snälla ordformler till sitt försvar

 

missförståndets armod signalerar

varför ser de inte förfallets dekan

 

splittrade falanger formar framgent

bildar berg av sopor på blomsteräng

 

humlorna fördrivna fjärilarna också

stanken lockar nu endast flugorna dit

 

rent hav och strandäng ett minne blott

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 294 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-01-29 13:19



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
En tillvaro där det fula, missunnsamma och nedgörande får dominera.
Kan handla om mänsköig kommunikation men även om den tilltagande miljöförstöringen.
2021-01-29

  Kajan VIP
Jag läser in konflikter på grund av svårigheter att förstå, eller till och med sabotage av respektfull kommunikation. En sorgsen slut ton.
2021-01-29

  AiA Maria den fria


Smärtsamt

Tydlig

bild

av människans framfart

i olika sammanhang



Tack!

2021-01-29

  Maria Sundelin VIP
Tyvärr allt för sant
2021-01-29

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text om miljöförstöring, ännu är det inte försent att förändra det som är, men det börjar bli bråttom!
2021-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP