Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och de tog sig ända ner..

En bris av fem, små, mjuka fingrar stryker lätt över ateljén av tårar
tre enkla ord körs ner i mitt hjärta likt taggtrådsurrade pålar.
Då de ligger vakna bakom skalet i sin omslutade värld
beredd på att få rulla ner jämns kinden på sin färd

kan dem ta sig ända ner?

Du torkar upp ditt verk av silver från min skäggstubbiga hud.
Min kärlek absorberas i ryggen på din hand
det var visst något du sa till mig som fuktade ditt ompysslande nagelband.
Sen som ett istappsögonblick, en sista pärla hänger kvar
en tyngdpunkt släpps från hakan då den långt om länge far

och den tog sig ända ner...




Fri vers av john ekström
Läst 560 gånger
Publicerad 2006-07-23 20:05



Bookmark and Share


    narcoleptic
rör mig till tårar.
jag förstår inte..
så otroligt vackert..
2006-09-11

    rainbow
jag är fortfarande lika fascinerad över hur du lyckas skriva sådär! det rimmar så omedvetet så det bara smyger sig på... jättefint! något extra starkt var:

"tre enkla ord körs ner i mitt hjärta likt taggtrådsurrade pålar"

så enkelt beskrivet.. det enda i kritikväg jag kan komma på är att det ska stå "de" och inte "dem" .. liten petsak bara, för det är jättefint! :)
2006-07-24
  > Nästa text
< Föregående

john ekström
john ekström