Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Varför kan människor aldrig lära sig av mina misstag? För att kunna uppleva och begå egna? Men jag har ju redan begått dem, så varför finns det böcker 'som vill ära änniskor äta ut...?' För att lära mänskor veta hut, Izza ut?


Några korta texter (4)




Varför kan människor aldrig lära sig,
av mina misstag?
För att kunna uppleva och begå egna?

Varför gömde sig gulingen i diket?
För att den var en kyckling, maskros?

Varför lämnade kycklingen vägen?
För att uppsöka ‘grönare ängder’.

Varför gömde sig kycklingen bakom fiskdisken?
För att det gömde sig människor i gång 3.

Vad finns det i gång 3?
Längre varor än korta.

Varför gömmer sig översittare bakom anhängare?
För att de tror sig kunna imponera på mängden.

Varför gömmer sig solen bakom regntunga skyar?
Den gömmer sig inte, väntar bara in egen framtoning.

Varför gömde sig översittaren i diket?
För att det kom en klunga handikappade på vägen.

Går det här tåget till Medelpad?
Det stannar kanske i Nässjö eller Katrineholm.

Är Laxå beläget i Närke?
Ja, i vilket fall inte i Medelpad.

När blir 78 plus 1, 80?
När den som räknar får ljussken i ögonen.

Har du barn som ställer frågor inte ens du kan svaren på?
Då är du nog sittande där på bänken igen.

Är vi framme snart?
Det är tre timmar kvar av resan.

Är vi inte framme snart?
Fråga samma sak om fem minuter igen.




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 156 gånger
Publicerad 2021-05-29 16:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP