Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kontroll

Man strävar efter självkontroll,
nästan som att studsa en boll
och fånga den utan malör:
Att veta vad man vill och gör.

Eller som att stå och välja
mellan godbitar att svälja.
Att lägga pengar på lotter
eller spelmarknadens potter.

Mycket av detta är slumpartat,
bortkastat innan man startat.
Det handlar om självdisciplin,
skillnaden kan vara hårfin.

Att välja för eller emot
lär ha en sannolikhetskvot
som i slutänden leder till
att veta vad man gör och vill.

När beslutet väl är taget,
och man har renodlat jaget,
når man det ständiga kivet:
välj, pengarna eller livet?




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 88 gånger
Publicerad 2021-08-08 09:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström