Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om atopiska eksem, om nagellack och om att grubbla för mycket.


Essie skjortärmen

Det är alltid blod på mina lakan
som Rorschach test på duk
Och likt blodet tappat
Är min skam svår att tvätta ur

Du är så vacker i färg
medan jag gömmer blodfläckar i svart
En man i kostym och genans
Versus en partner som glittrar
(även utan Essie nagellack)

Kanske har jag lagt för mycket pengar
för mycket åtanke, för mycket tid
På att fylla din samling med nagellack
Det är sånt jag tänker på när vi åker i din bil,
tyst lutad mot rutan medan du jagar sommarminnen
Drömmar om havet mellan Smögen och Skagerak

Så full av upptåg är du
Så färgglad och på språng
Aldrig jag
Bara du
Alltid vi
Men emellertid
Vart jag än är med dig är ett äventyr




Fri vers (Fri form) av Honungsgrävling
Läst 213 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-10-29 23:17



Bookmark and Share


  spitfire
"Det är sånt jag tänker på när vi åker i din bil,
tyst lutad mot rutan medan du jagar sommarminnen
Drömmar om havet mellan Smögen och Skagerak"

vackert, får fina bilder av detta. plus i kanten för ordlekstiteln också +
2021-11-13

  Sparvögat VIP
Även mörka tankar målar du i vackra färger, med djup…
Poesins gåva!
2021-10-30

  Linda Olsson örn
Så vacker i sitt mörker, med en twist av hopp mot slutet.
2021-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Honungsgrävling
Honungsgrävling