Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Apropå internationella mansdagen


Väntan

Förslavad
Fast på ett något annorlunda sätt
Under normer satta av
tidens hävd, överhet
Skapar privilegier
Ordning
Splittrar familjens dualitet
Försvagar kärlekens kraft.

Vem kan älska
I strid om makt?
En herre
som säger sig vara uttolkare
Av din identitet.

Så mycket möjlig kärlek
Förvandlad till skräck
Att inte vara duglig
Att falla utanför normen
Manlighet.

Komplex är konstruktionen
Dagens man är friare
men när ska han
Bli den man som
Ser mig i mitt öga
Utan att ge mig skam?
Definiera min kvinnlighet.
Ge upp striden om sitt namn
Vara människa med mig
I varje paritet.




Fri vers av 1001
Läst 145 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-11-19 10:19



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Det är väl det som är jämlikhet: Att vara människor tillsammans, utan någon maktkamp! Intressant text!
2021-11-23

  AiA Maria den fria

”Vem kan älska i strid om makt?”

Frågeställningen avgör fortsatt liv på planeten!

”Vara människa med mig
I varje paritet.”

Medkänsla som i kärlekens yttersta
är svaret på allt.

Tack!

<3<3<3
2021-11-19

  cilax VIP
hm... fin
2021-11-19
  > Nästa text
< Föregående

1001
1001