Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hemlagat

Falukorv och potatismos
eller ärter och fläsk
serveras utan fjäsk,
gärna tillsammans med en juice.

Rostbiff går bra att äta kall
med någon sallad till.
Gott smakar också sill
och potatis i alla fall.

Fläskpannkaka får man sällan,
kyckling får man ofta.
Lamm sägs smaka kofta,
det är mest snack, oss emellan.

Sedan har vi biffstek med lök,
gillas av de flesta.
Det kan inte fresta
hemma i veganernas kök.

Vad passar bra som efterrätt,
glass med hjortron duger.
Annat finns som suger,
som någon kompott rätt och slätt.

När man är mätt och belåten
händer att man rapar.
Misshag sådant skapar
om man inte blir förlåten.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 88 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-12-12 10:47



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Här var det mer smack än snack, och när så mycket gott vankas vattnas det i munnen! Falukorv, dillkokt potatis, senapssås och stuvade morötter... Tror jag får fixa det!
2021-12-12

  Larz Gustafsson VIP
I Kina är det artigt att rapa efter maten.
Det visar att man uppskattat anrättningen.

På julafton och juldagen ska jag äta husmanskost. Helt vanlig husmanskost, som den du beskriver här.
Det ingår i min protest mot julen.
2021-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström