Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blomster 6

Blommor är beundransvärda,
färger och dofter älskvärda.
Namnen härstammar från latin,
med svenska namn från fantasin.

Om Törnrosen skulle vakna tvärt
är orsaken nog en vådlig fjärt.
Ricin låter mer som medicin,
men namnet är kopplat till latin.

Vad jorden gömmer i en Rumsask
behöver inte vara en mask.
Fjärilsgardenia låter grant
och det är faktiskt alldeles sant.

Trollhalsband låter spekulativt
och samtidigt i högsta grad fiktivt.
Men Kanna är mera rakt på sak,
vid vattnande är den en bisak.

Namnet Sköldpaddsjams har smak av djur,
liksom Pandaöron i sin tur.
Gullvivan är ju allom bekant,
Fjäderrankan är säkert pikant.

Daggsalvian ser morgonen an
i skymningen lyser Sunset bann.
Mosaikblad är en art för sej
och Palettblad är artistens grej.

Just denna doftblandade bukett,
störst av alla jag någonsin gett,
överlämnar jag gärna till dej,
en färggrann hälsning till dej från mej.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 81 gånger
Publicerad 2022-02-13 11:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström