Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OUTDRUCKEN

SALTISAR
Morgongodis.

kameramannen heter Svanslös
ljusen blinkar ofärgade mot flickan
Vem vågade öppna Kina ögonen.
biltaket har skrivna budskap
mot världsrymdens besökande

Översatt bild,
vem tolkar.

förblev koden
endast
förvirrande
skapelser
av måsskit
Hur många vaknade i rätt årstid.

aldrig sågs änglarna dansa
i sina blåa halksockor

Sanslöst dansade snöflingorna,
ligger vita och smutsgrå, stilla.

sagor skrivs bara med vaxkritor
på det flottiga bageri pappret
där bokstäverna flöt ut som tårar

© Bosse 22 mars 2022.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Bossepoet från Österbotten
Läst 76 gånger
Publicerad 2022-03-22 21:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten