Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LÄNGTA, LÄNGTA APRIL.

VÅRDOFT

Vindens kår går över gärdet.
Skratta, skratta gräsgrön grönska,
vilset yr av lycka fjärilen flyger.

med halvslutna ögon i vila
tanklöst i vilsen slummer
går vindens kår
över grönskande gärdet

le mitt hjärta av tanklös längtan
halvslutna ögon låter mig vila
i solvärmd oxhuds fåtölj
med Ekbarks garvat läder

Lätt är tanken som vind förvridit.
Gav mitt hjärtas Längtan,
bort från vardagsgråa sysslor.

Bosse 1 april 2022.




Övriga genrer (Kåseri) av Bossepoet från Österbotten
Läst 78 gånger
Publicerad 2022-04-01 06:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten