Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En helt vanlig dikt (vad fan tänker du på, sjuka människa)

Nämen hej på dig, läsare
läsglad och tjock
idag ska jag ge dig
decenniets chock

Var tacksam
för att jag din texthunger mättar
så lyssna nu noga
på när jag berättar

Det var en gång
en stad i periferin
där alla kände alla
en kåkstad, så fin

I kåkstan
brukade vi utbyta ord
ljuga, snatta
och utreda mord

Ute på gatan
gick flickan, den stora
i kortkort och string
hon såg ut som en

yrkesperson

Hon var orädd och dryg
hon var knubbig och norsk
hon var villig och hög när hon mötte sin

intressent

I ett annat kvarter
där musiken dunkade
bodde tre kåta grabbar som satt och

skapade trivsel

Där bodde också en nerpundad hagga
utelämnad när folk gick å titta’
stirrandes på hennes håriga

sankt bernhardshund

Nog är inte stan
vad den förr kunde vara
men nej, inga konstigheter
snälla rara

Flickan
hon var affärskvinna, ser du
ledigt uppklädd, men dock i sitt esse

De tre
de var skolpojkar
med inredningsintresse

Och pundaren
hade ju visst en hund, ja
misskött tyvärr, men en riktig bjässe

Ser du nu, din läsarslusk
din äckliga och dumma fisk
så sjuk du är

Nej, du är allting annat än frisk.




Bunden vers (Rim) av Gustav Stenqvist-Walter VIP
Läst 127 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-05-13 09:00



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Kul titel
2022-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Gustav Stenqvist-Walter
Gustav Stenqvist-Walter VIP