Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Abort

Jag är ledsen att jag inte kunde skydda dig
att din pappa var för farlig för oss båda,
att jag låtsats om i en vecka att du inte finns

För än är du i mig
4,5 timmar till

Jag ligger ensam i ett sjukhusrum och gråter
I rummen mittemot ligger nyfödda bebisar
och du fick aldrig bli mer än ett foster

Kollar på magen för sista gångerna
Ikväll orkar jag inte låtsas mer
jag håller händerna över dig, smeker magen

det var aldrig ditt fel
du var alltid bra nog
du är alltid älskad

Men världen här utanför
hade aldrig blivit bra för dig-
för mig med honom kvar

Vi behövde båda komma bort från honom
Imorgon vid den här tiden
är jag inte längre gravid

Imorgon vid den här tiden
är jag fri från honom,
resten av livet finns du kvar
inom men inte inuti mig

.




Fri vers av Alice.skriver
Läst 136 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-07-28 23:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Alice.skriver