Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


POSTUMT BERÖM

Postumt beröm

till skald som dog

det året då jag föddes

som skrev om Sara

när hon log

och världen

som föröddes

som gick där över ängarna

i skörderskornas tid

och gjorde rätt för pengarna

i livets kamp och strid

 

Min hyllning är en hjärtesak

och icke blott klichéer

Ja, ni som nu tar del av den

jag ville ödmjukt be er

Ge mannens poesi en chans

Lägg inte på sordin

Ta hellre fram en ärekrans

med namnet: Nils Ferlin

 

 

LARZ GUSTAFSSON 25/8 2022




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 243 gånger
Publicerad 2022-08-26 06:14



Bookmark and Share


  Federico Romano
Det ser man..
2023-04-26

  stormengudrun VIP
Så fint skaldat om en stor skald:-) Honom kan vi inte efterlikna, fast skalda har vi alla rätt att göra:-)
2022-08-29

  Peter Olausson VIP
Instämmer i goda och väl formulerade lovord över Nils Ferlin!
2022-08-28

  Lottie Ålhed VIP
En ärekrans(vackert ord) till Nils Ferlin. Tjusigt skaldat!
2022-08-28

  Vindsvala VIP
Äras den som äras bör! Du har helt rätt! Ferlin är värd sin ärekrans!
2022-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP