Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naturpoesi

Om blommande gröna dalar
skrev ett stort poetiskt snille.
Har man sådana grundvalar
hittar man lätt dit man ville.

För mig och andra som letar
de ord som så skönt berättar,
står de blott och tomma spretar.
något söks som underlättar.

I mina blommande dalar
skönjs också växtrikets fägring,
med allt som detta hugsvalar
och inte förblir en hägring.

Hav som sig höjer och sänker
rytmiskt häver sin andedräkt.
Skimret av vågor som blänker
i vatten, sött, saltat och bräckt.

Jag lyfter blicken mot bergen,
och möter en annan natur.
Kullarna, skrevorna, färgen,
som tecknar en mäktig kontur.

Min resa har nått sina mål,
det blev på mina premisser.
Jag dricker ur levnadens skål
och gör mina egna skisser.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 65 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-09-04 15:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström