Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nytänk 2

Ett gott skratt förlänger livet,
men ta det inte för givet.

Efter regn kommer solsken
sa en törstande syren.

Efter sig själv dömer man andra,
de märks när man jämför varandra.

Egen härd är guld värd
om man lever i flärd.

En bra karl reder sig själv
fast han fostrats i Kungälv.

En olycka kommer sällan ensam,
den kan ju faktiskt vara emensam.

Alla vägar leder till Rom,
tror man det är man en dumbom.

Alla är barn i början,
och älskar värsta sörjan.

Borta bra men hemma bäst
gäller när man varit gäst.

Arga hundar får rivet skinn,
så fostra väl den som är din.

Barn är fattigmans rikedom
tycker jag liknar en fördom.

Blind höna hittar också ett korn,
med hänsyn tagen till tidsfaktorn.

Bättre tiga än illa tala,
du kan lätt hamna på det hala.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 73 gånger
Publicerad 2022-10-09 10:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström