Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är äldre rädda för att dö?

De vet att de är sida vid sida
hela tiden

Närsomhelst kan de knacka på axeln och säga

nu är det dags

Vissa hinner förbereda sig
Vänja sig vid tanken

Men andra blir så förvånade
att själen rymmer
direkt
med döden

Man kan ju undra

Har de ett förhållande med varandra?

Eller är äldre rädda
för att dö?




Fri vers av KarinLovisa
Läst 94 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-12-29 16:03



Bookmark and Share


  Evelyn Falk Möller VIP
Du ställer en av de existentiella frågorna.
Så klart de (livet och döden, om nu döden finns) har ett förhållande med varandra. Den ene fungerar inte utan den andre. Tror att rädslan för döden (det okända) inte har någon ålder. Med åren kanske många ändå förlikar sig med tanken på att de ska dö. Till och med kan se döden som en befriare av olika anledningar.
Själv räds jag varken livet eller döden; jag har vänner på båda sidor.
2022-12-31

  Koloristen
För en kristen är döden en vinning.
2022-12-29
  > Nästa text
< Föregående

KarinLovisa