Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En torkad ros

Jag stod en dag, sorterande mina böcker.
Då jag kände en bok som var lite tjockare än den borde.
Jag tog upp den och läste den slitna och mjuka karmen.
Det var en kärleksroman jag läst i min ungdom, då jag var vansinnigt kär.
Jag öppnade den slitna boken och fann inuti, en pressad torkad ros.
Då tänkte jag på dig som jag älskade för så länge sedan och din trädgård där rosorna blommade inpå sommarnatten.
Vi förlorade oss själva i den trädgården i många varma nätter.
När solen knappt ville försvinna och fåglarna fortfarande sjöng i mörkret.
Mellan bänkarna insvepta i filtar byggde vi våra bon.
Du och jag och rosornas doft.
Det var länge sedan och du och jag har inte pratat på många år nu.
Men i minnena är vi fortfarande unga.
Och rosorna doftar fortfarande i sommarnatten.




Fri vers (Fri form) av Sven Borrie VIP
Läst 163 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-02-09 10:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sven Borrie
Sven Borrie VIP