Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Politikers skenbara satsning bekämpa brottslighet är ett skämt där de isåfall skulle börja med att bekämpa sig själva.


LAG OCH RÄTT

Att kapitalet ger viss legalitet
överskrida lagarna ger också
den som blir lidande legalitet
stämma den kapitalstarke
aktören på skadestånd vilket
anpassas efter hur stor skada
som åsamkats målsman.

Rättvisan är inte gratis och
den som får betala i slutänden
är vanligtvis den som inte har
råd,
där rätt blir fel och tvärtom,
allteftersom för och nackdelar
talar för sin sak,där kriminali-
tet fungerar genom att köpa
in sig på betydande poster i
samhällskontraktet,
vilket alltid leder till att sam-
hället får den brottslighet det
förtjänat.

-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 161 gånger
Publicerad 2023-04-01 23:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP