Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ber om ursäkt för klurighetens svårighetsgrad. Har nog sett på tok för mycket av landet (st)runt. Är det ett sådant där som ufo i bildens övre hörn? Ett ufo sägs vara ett svårförklarligt flyende föremål.


Gåta 2018 06 07






Fråga:
'Klädd i väst'?

Ledtråd:
Enligt rådande mode,
nog mera av två städer.

Svar; Författaren Charles Dickens
gick klädd i väst (utöver annan klädsel)
han skrev exempelvis
'A tale of two cities'
En julsaga (som blivit filmad många gånger som Scrooge)
Oliver Twist
et cetera




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 41 gånger
Publicerad 2023-06-09 16:25



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Hur många författare i historisk tid, för många hundra år sedan eller bara för en månad sedan, har skrivit ett verk om två städer? Hade det varit lätt, då hade du kunnat säga att 'det var för lätt'. Nu fick du i alla fall 'vatten på din kvarn'. Dickens är ju i alla någon som de flesta hört talas om, via 'En julsaga' (Den girige Scrooge) eller Oliver Twist. Att du inte känner till den författaren kan ju int jag ana.
2023-06-10

  Gunwale VIP
Det var alldeles för svårt.
2023-06-09
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP