Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I en framtid,,ett nationalepos


Mitt stolta land, min hembygd

 


 


Jag vill dricka vårens vatten


vill smaka försommarens blomster.


Vill dansa och njuta


av midsommarens alla blommors


nektar.


Vill vara där jag är


i Svea rike,


tala i Sverige, mitt modersmål.


Få äta av vårens och sommarens


primörer.


Jag vill leva och vara


där jag är,


i Sveriges fagra land.


Vida ängar


och åkrars mylla


där jag får mina mål


om dagen.


Resa i Sveriges land


från topp till tå.


Ett land som i tusen år


fostrat sitt svenska folk.


Vara med i livets utkanter


där jag får tröst mot livets avsked.


Sverige, fortsätt att fostra


ditt folk som med stolthet


i blick hyllar den blå och gula


fanan som stolt rör sig med viden


på sin vitmålade flaggstång


Där stolta kvinnor och män


med söta barn,


stämma upp i vår vackra


nationalsång,


”Du gamla du fria..”




Fri vers (Fri form) av M M Mannheim VIP
Läst 77 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-06-27 00:34



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Håller med Jan här...och en fin tillbakablick du ger oss med dina ord...man känner längtan efter det fina som var...tack...
2023-07-16

  Jan Widströmer VIP
Tänker på Jussi Björlings tid och Sverige. Som är förflutet men vackert, så annorlunda mot idag.
2023-07-04
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP