Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rallarblues

Rallare
strödde sina
rosor här

Med svett
och sång
spettades frön
i jorden

Dofter
av fläsk och
salt sill
blandades
med fuktsura
kläder

Ljudet
av järn
mot järn
spreds över nejden

Längtans
ensliga toner




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 68 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-07-22 13:32



Bookmark and Share


  Jack E. Gladh VIP
Ordvalen får fram atmosfären hur det kunde tänkas vara där och då.
Poesi, när den är som bäst.
Jag vet, för min morbror var rallarbas.

2023-07-25

  Larz Gustafsson VIP
Jokke fick sitt namn då han var rallare.
Jag har en bok om honom.
2023-07-22

  BenGust VIP
Kort, koncist och träffande skrivet.

Jokkmokks-Jokke har också åskådliggjort rallarslitet vid sin medverkan
TV:s Café Sundsvall då det begav sig.
Tror han också sjöng låten:
"Det var vi som byggde folkets järnväg."

2023-07-22

  Larz Gustafsson VIP
Pionjärer bröt mark.
2023-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP