Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TILL ER MED TAGGAR

Behövs gör också ni med vassa taggar,
som hugger, bränner, biter, retas, sticks
i beskare bukett än vi som gaggar
med söta verser och med andra trix.

Ni är behövliga med era tistlar
i diktens alltför gulliga rabatt.
Ni klämmer var ur våra ömma fistlar
och gör det svårare för dumma skratt.

Men bara taggar, utfall, hugg och slag
riskerar att bli menlösa med tiden.
Förutsägbar blir dikten, ständigt vriden

och vrensk mot vänlighetens lag.
En lagom mängd av hätskhet och behag
är bästa blandningen i blomsterstriden.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-07-22 15:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP