Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
gryningsstjärnan bländar blott de blinda


Lucifers sju systrar



Klosterlivet visade sig passa alla andra
alldeles utmärkt men inte henne,
Egensinnig och privat passade det inte

systrarna bad så svetten rann, hyllade
ordningen ordagrant före egen tanke


Medan systrarna vattnade sina rosor
odlade hon ömt vit flugsvamp under
sängen att så spetsa nattvarden med

och snart talade alla i tungor nakna
under fullmånen istället, systrar igen








Fri vers (Fri form) av Gawain
Läst 100 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-07-29 00:00



Bookmark and Share


  MagisterZ
Fantastiskt hednisk dikt! Gillar skarpt!
2023-07-29

  lodjuret/seglare VIP
Gäster på besök i häkte beter sig högst olika. En del av dem blir förstås trakasserade. Andra blir bara kasserade. Någon lyckas hänga sig. Någon annan sitter lugnt på bädden och äter maten. Åter någon annan, sover som om den sovande hade ett högst rent samvete. Någon har velat kalla dem något på 'ister', cellister, trots att de helt saknar instrument. Men sjunga ut kan stundom förstås. Eller utföra en dans i slow motion.
2023-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain