Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget Citat från Björn Eidsvågs text Eg ser


Den fula ankungen

 

I trygghet göms ditt fågelhuvud. Ett litet människohuvud vilar på min arm. Livet oskrivet för er båda. En gång sov jag i en vagn. Vetskapen om livet, långt borta. En fågel sjunger utanför vår balkong. Ett liv blir synligt i en kartong som rensas. Passerar revy genom en Cd samling som packas ner. Åren vindlande sig hit. Tonerna och orden dröjer sig kvar, när skivan ligger i sin kartong. ” Eg ser at du er trøtt. Men eg kan ikkje gå alle skrittene for deg. Du må gå de sjøl. Men eg ve gå de med deg. Eg ve gå de med deg”. Den "fula ankungen ”reser på sin hals. Hör orden de viskar.

 

©Eva Hedlund fd Langrath 2023




Fri vers (Prosapoesi) av Eva Langrath VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-08-10 21:26



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
En gobeläng där stygn efter stygn tar sig fram i tid och rum. Och där ord och ton är i symbios. Mycket finns här att meditera över.
2023-08-12

    Lena Staaf VIP
Fint!
2023-08-11

  cilax VIP
fin
2023-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP