Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kalejdoskop

Motsättningar

paradoxer

mot varandra

i  varandra

runt varandra

som den värld

vi lever i

där varje steg till

blir ett steg ifrån

där varje inandning

motsvaras av en utandning

varje färg

blir en del av en regnbåge

som lyser och glittrar

mellan sol måne och jord

mellan Gud och människor

en illusion

om en vision

av att udda

kan bli jämnt




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 106 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-08-20 16:49



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Gillar iakttagelsen i "där varje steg till /blir ett steg ifrån". När inandningen hela tiden sker som en (krampaktig) respons på utandningen och vice versa - då blir det svårt att låta människor tala fritt och bara vara som man är?!?
2023-08-21

  Blomma-Stjärna VIP
det här är så bra skrivet!
Bokmärkes!

vi söker en förståelse jämt
kanske det är vår uppgift
eller vår färd
och visst kan jämt
bli udda -
när kvinna och man ligger samman!
2023-08-21

    Lena Söderkvist VIP
Dualismen, är den världslig eller inte - säg det. Den kan påvisas åtminstone i teorin genom matematiken. Men så fort något överväger kan det aldrig bli jämnt. Ändå kan människor, och även djur, förlåta. Ett häftigt och stort ämne som du elegant reflekterar över här.
2023-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP