Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Opus 8805

 

 

Tornseglarna har

lämnat efter sig ett mörkt

stråk av sorg lägger

sordin på dagen ett år

innan de kommer åter

 

Nederländerna

och Danmark kommer bidra

med F-16 plan

till Ukraina  Gripen

en mytologisk fågel

 

i startgroparna

krig förödelse och död

vårt dagliga bröd

nationalismen brer ut

sig Koranen eldas upp

 

var och varannan

dag nya bränder slukar

allt i sin väg en

påminnelse om ondskan

som härjar på vår planet

 

valupptakten i

USA har tagit sin

början alla är

vi lika inför lagen

tornseglarna har lämnat

 

vi får väl se om

de kommer åter för att

förgylla dagen

fasar för atomvintern

den femte årstiden och

 

slutet för alla

på vår kära planet en

missmodig tanke

som rör sig i huvudet

hos en vemodig poet

 




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 137 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-08-23 20:10



Bookmark and Share


  Feminaz
En sann poet vågar tänka ikring ting och företeelser som andra aldrig orkar befatta sig med.
2023-09-25

  angela Täubert fd Jansson VIP
Mycket bra sammanfattning av vår och världens situation. Får kalla kårar.
2023-08-23

  karenina VIP
Ja det är mycket som händer både nära och långt bort och det känns bli mer och mer och värre och värre
2023-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP