Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

självpåtagen rest

Det är en självpåtagen rest;
andetagen i vila
omlott med värmens
påtagliga tryck

Ett utanförskap som genljuder
och upprepas,
en sjuklig efterforskning
utan resultat

Det basunerande sakrala
speglar sig i svartmöglet
som lagt sig över min själ,
vi bär våra synder
likt mjäll på axelklaffarna

Gradbeteckningarna
vittnar om sällsam rättrådighet,
en lögn i varande
ett intrinsikalt flaskspel

En uppsprättad symmetri
som kväver oss med blod
-
jag föll offer för länge sedan
men har hållit mig kvar

Någon måste upprätthålla rutnätet
och fånga det
som falskmyntarna förespeglar
vara gott

Vi hålls samman av bindväven;
de interstellära senorna
av plasmatisk föreställningsförmåga,
hängivet ser jag er




Fri vers (Fri form) av Struntstrunt VIP
Läst 65 gånger
Publicerad 2023-08-27 02:42



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
The song remains the name?
2023-08-31

  Larz Gustafsson VIP
Synden sitter djupare än så. Den är en andlig natur, inte bara en katalog över diverse förseelser.
2023-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Struntstrunt VIP