Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Konstnär Louise Berg


Spegling/1


Hon vet vad hon har sett. Miljoner förgreningar har trängt in i det allra innersta. Det glittrar till ibland i ögats kammare när minnet läcker. 
Hon vet vad hon har sagt och hur orden ibland fått vilda vingar. Hon vet hur hon tänkte och hur långt det kan bli mellan frö och sådd och priset av missväxt. Ännu vilar tiden över det som inte är redo för skörd. Det är så en del av visheten har mognat. Hon vet vad hon har hört… men det är en helt annan historia.






Fri vers (Fri form) av Elaine.S VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-09-10 19:32



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Dina speglingar berör -
tack!
2023-09-12

  animan VIP
”Hon vet -”, men hur? Eftersom hon minns. När vi återkallar något ur minnet är det som att se i en spegel.
2023-09-11

  christian hüls VIP
En spegling där jag vill hålla med helt, samtidigt inte alls, där både och är så sant samt inte alls, där jag minns allt exakt och har glömt allt! Allt finns i blicken, så mycket mer och samtidigt ingenting! Det som räknas? Tycker jag om mig själv, dig, livet?

Fint skrivet, tack!
2023-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP