Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det sitter en jägare på spårvagnen

Det sitter en jägare på spårvagnen
som kunde suttit på pass i skogen
i grönkläder med ett gevär på axeln
En man som skjuter för att döda
som slaktar, styckar och fryser in

Det sitter en jägare på spårvagnen
med ryggsäck från kommunen
jeans, t-shirt, tröja och Tensonjacka
En man som jagar högskolepoäng
som är rationell, logisk och målinriktad

Det sitter passagerare på spårvagnen
som känner den dolde jägaren
som ser en människa med glasartad blick
på väg genom livet i en rasande fart
på väg mot tomheten i fjärran

Utanför spårvagnen pågår krig
Älgar med magra kroppar
klafsar omkring i leran
Barnen i Ukraina blickar mot brinnande hus
Gazabor utan vatten och mat
ser sina bostäder bombas sönder

Det sitter en jägare på spårvagnen
som offrar livet på sig själv och andra
för en stund av stilla närhet
Ett ögonblick då själens furirer
stannar upp en stund
för att skratta och krama om varandra

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 106 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-10-30 05:20



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Trots allt passande koppling mellan "kunde suttit på pass" och "passagerare på spårvagn"...

Trodde att "själens furirer" härstammade från Dan Hylander, hans låt "älskade främling" vill jag minnas - men tydligen var Göran Palm desto mer knuten till uttrycket!?!
2023-10-31

    Lena Söderkvist VIP
En dikt som berättar om en association. Och det är nog rätt. Gevär är alltid till för att döda.
2023-10-30

  Marita Ohlquist VIP
En bra text som belyser tiden vi lever i.
Må själens furirer fortsätta att skratta och kramas.

2023-10-30

  Mats Edin VIP
Stark text, både skrämmer och ger hopp
2023-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP