Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Smutsgrå vardag

En smältande snöstjärna på fönstret

En suddig snöängel i den smältande snön

Som om allt är förgänglighet 

 

Is och snö skapar vithet

Men även grå solkighet

 

Kontrasten mellan det vita

Renheten det symboliserar 

Och det grådassiga solkiga

Det bildar när det smälter ner

Är lika tydligt som världen idag

 

Hur den vill visa en fin fasad

Fastän allt är smutsigt och trasigt

Värmen och omtanken är en bristvara 

Medan maktgalenhet råder 

Vi famlar efter trygghet

På nattgammal is varje dag

 




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 63 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-11-08 06:44



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat om tiden som är.
2023-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP