Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När mörker och kyla råder

Mörkret kryper närmare 

Och kylan börjar bita

Vintern kliver in med snöiga steg

Kung Bore skakar sina sängkläder

Så det snöar över land och stad

Medan tystnaden lägger sig

Likt snötäcket över de nakna träden

Och människorna längtar till julen

Då när mörkret åter blir upplyst

Av tusen lampor; sjärnor och stakar

Till tonerna av bjällerklang

Och doften av saffran och kanel




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 70 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-11-15 06:41



Bookmark and Share


  Susen VIP
Fint
2023-11-18

  Marita Ohlquist VIP
Ja, nu behöver vi sannerligen ljus som skingrar mörkret.
2023-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP