Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Den flämtande lågan

 

Trädet växer in i kvällshimlen. Grenar med lindade ljusslingor meter efter meter. Jag berättar för dig om ljuset. Det fredliga ljuset vid backens fot. Natten närmar sig på min sida av jorden. Dagen nalkas hos dig. Ett barn griper tag i sin fot, för den mot munnen. Ett annat barn tas ur en kuvös där strömmen saknas. I en kyrka övas, stämmor flätas i varandra. På balkongen flämtar en låga. Den som tänts för hoppet. Håll ert ljus levande, sade han för länge sedan.

 

©Eva Hedlund fd Langrath 2023

 




Fri vers (Prosapoesi) av Eva Langrath VIP
Läst 81 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-11-20 22:05



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om att leva under samma himmel, men i totalt skilda världar.
Må hoppets ljus brinna tydligt och klart
tills alla förstår det som är uppenbart.
2023-11-22

  Sparvögat VIP
Dina ord flätas samman av ljuset ~
där hoppet vilar…
2023-11-22

  Emanuel Sigridsson VIP
Att Du mycket väl skulle kunna skriva filmmanus har jag varit inne på tidigare. Texten påminner mig så mycket om några sekvenser ur en av filmerna gjorda på Dickens En Julsaga.

Du är julens ande i sällskap. Tjusigt!
2023-11-21

  Kajan VIP
Kontrasterna och fristående bilder går in i varandra på ett naturligt sätt. Det är både trösterikt, och fyllt av hopp; samtidigt finns lidandet där i form av en skyddslös människa; hon som behöver vår medkänsla. Den människan är vi; och vi är den människan .
2023-11-21

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2023-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP