Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Tankar på ett morgontåg

 

Takpannorna lätt frostfärgade
på stationshusets tak
människor sovande, läsande
i bok eller på mobil

Orden söker sig bakåt

Han berättade att
mitt under brinnande krig
byggde staden sitt musikhus
människor till tröst

Musiken rörde vid mig
den dagen
gråten fanns långt inne

Bakom korset
syntes änglavingar
i kyrkans lavendelfärgade
glasmosaik

Låt ditt ljus lysa
i mörkret
en ensam låga
kan visa den vilsne vägen

 

©Eva Hedlund fd Langrath 2023

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 90 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-11-23 20:58



Bookmark and Share


  Anya VIP
Mycket fint skrivet. Du får med så mycket med få ord. Uppmaningen i slutet tycker jag extra mycket om. Ja, låt oss lysa i mörkret...
2023-11-24

  Emanuel Sigridsson VIP
En värmestuga av ord. Näst sista strofen lutar sig in mystiken: Det finns något där.
2023-11-24

  Skatflickan VIP
när jag läste din vers tänkte jag "åh, den här vill jag höra läsas högt"
jag vill höra den med det monotona tågljudet i bakgrunden.

Du har en verkligt en stämningsfull rytm, och texten, ja Säreget , en del vemodigt och väldigt vackert.
tycker mycket om
2023-11-24

  ULJO
Helt suveränt
2023-11-24

  Bibbi VIP
Wow!
2023-11-24

    Lena Staaf VIP
Lågmält, stämningsfullt, vackert.
2023-11-23

  Sparvögat VIP
Så fint du tecknar dina tankar ~
din låga lyser stilla…
2023-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP