Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten tripp över gränsen mellan affirmation och verklighet ... ... igen ... i september 2013 . - Idag känns flödet ännu inom även om kärleken funnit sin väg till mig sedan flera år tillbaka ...


Jag är egentligen rätt glad ...

... över att jag mår
relativt sett ganska bra ...

... Inte relativt någon annan
som kanske mår sämre än mig ...

... men väsentligt bättre
än vad jag för blott
ett par år sedan
hade kunnat förvänta mig ...

Finner ingen glädje i sig
i att det finns så många
andra som mår och eller
har det så mycket sämre
än mig ...

Ty för mig
är det som tynger mig
allra mest
att om jag haft mer energi
så skulle jag ha kunnat göra
så mycket mer
för att få så många fler
att må ännu mycket bättre
än mig ...

Jämväl
tynger det min själ
att utifrån erfarenhet
och väl beprövad 
och verifierad vetenskap
så har jag en personlig egenskap
vilken gör 
att det jag behöver
för att rehabilitera mig fullt ut ...

... är den dig 
som är ämnad för mig
och därför mig så där
alldeles innerligt berör
så som den man har kär
och som älskar en
blott bara förmår
och så ock just därför gör ...

Finns en och annan 
som till mig genom åren sagt
att den egenskapen i sig
lägger för stort ansvar
för min hälsa på den dig
som skulle kunna vara ämnad för mig ...

- Och det är ju helt vansinnigt
fel tänkt av mig ...

Bara det att 
jag inte någonsin har
eller kommer att 
förvänta mig
att den dig 
som är ämnad för mig
skulle behöva lägga ner
någon som helst energi
på att rehabilitera mig ...

Ty om du är den dig
som är ämnad för mig
så är det faktum
att du älskar mig
och berör mig i sig
fullt ut tillräckligt
och mer än så
för att jag ska må bra
och min hälsa återfå ...

Och dessutom är det som så
att om du ger mig 
ditt lillfinger
så får du tillbaka
båda mina händer

och alla mina tår
jämväl vartendaste liten 
gnutta energi och kärlek
som däremellan återstår
i varje litet skrymsle och vrå ...

- Men du är ju alldeles för kräsen
och på tok för selektiv
när det kommer till ditt kärleksliv ...

... säger rätt många till mig då och då ...

- Absolut!

... är det svar jag ger dem därpå ...

- Jag kan inte tänka mig
att någonsin kompromissa
med kärleken i någon som helst grad ...

- Den dig som för mig är ämnad
är självklart nummer ett för mig
liksom jag lika självklart är
detsamma för dig ...

- Allt annat vore fullständigt
otänkbart för mig!

... och jag förväntar mig
intet mindre än att så ock
är fallet för dig
vad avser hur du ser på mig ...

Ty det är blott bara
den äkta kärleken
som helt och fullt ut
kan läka alla sår till slut
och får oss att leva lyckliga
hela livet ut ...

Du fattas mig!

... för bara tanken på dig
räcker för att göra mig riktigt glad ...

... varje dag ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 30 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-01-24 05:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP