Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vankelmod


Se, hur sminkborden dansar


Först tvekar du
sedan trycker du ned dörrhandtaget

möts av
ett rum i blå sammet

Sammeten glänser under
en krona av kristall

Vem du vill vara
avgörs i det rummet

Sminkborden framträder pö om pö
vita, med gyllene snirklar

Du tänker
Vad fint

Då börjar de plötsligt dansa
i sidled från vägg till vägg

Där står du nu
och kan inte bestämma dig

Sminkborden med sina stolar
vill inte låta dig sitta

Men visst är det fint.



12/4 2024




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 35 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-04-25 11:08



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Sminkbordsrevolt?!
2024-04-28

  TrollTörnTrappan VIP
Känns som en spännande ambivalens : mellan att ta del av det finfina rummet, och hålla distans till deras dans - att låta sig fascineras av ytorna eller inte?!
2024-04-26

  Blomma-Stjärna VIP
Ja, det är härligt att drömma
att tänka sig välja mellan roller
men att riktigt kunna sätta sig in i det hela
att kunna sätta sig ned
som du så underfundigt uttrycker saken
är rätt svårt

Lite sagoaktigt härlig, denna tänkvärda dikt!
2024-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP