Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Loven tagen


Sedan en tid
känns livet otillgängligt

Jag agerar på minnesbilder
av mig själv,
av den fristående persona jag inbillat;
- minnesbilder, inte gamla,
men snabbt sig avlägsnande
i en slags seg inertia

Det kanske är så här att åldras,
när det inte längre fungerar att hålla emot;
att släppa små fragment
eller stora sjok
av sig,
och att efterhand inte längre höra hemma
i sig,
i den självbild
som strax framträder som i en skrattspegel;
förnedringens inbrytning oväntad, oförutsedd,
medan tidsförloppen borrar ner sig
i black om fötterna
och autoimmuna tvångsmedel ur osunt förnuft
och oroliga samtal till primärvården,
loven tagen




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 17 gånger
Publicerad 2024-05-02 12:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP